Ez a recept szerintem esti borozások alkalmával a legaktuálisabb. Egyszerű, különleges, dekoratív (a tálalása is) és olyan finom, hogy :-)
1 emberre 1 camambert sajtot számolok (125 g) fél dl cabernet francot, kis olivaolajat.
Kikészítem a tűzálló tálkát, beleteszem a sajtot aminek a tetejét kereszt alakban bevágom. Öntök rá fél dl bort, meglocsolom olivaolajjal és előmelegített sütőbe teszem negyed órára.
Egy bagettet felszeletelek, picit megpirítom és mellé teszem, a "sütő bort" pedig minden falathoz kortyolom :-)
Ezt pedig azért mert "Lendületes, markáns, telt, gazdag – mindezt mértéktartóan, finom arány-és stílusérzékkel."
Kedvencem lett! Szerintem örökre :-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.